40 gün boyunca camide 200 rekat namaz kılan öğrenciler ödüllendirildi

İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Göçbeyli beldesinde, 40 gün boyunca 200 vakit namazı camide cemaatle kılan öğrencilere hediyeler verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Camisi İmam Hatibi Fatih Aktaş, ?Haydi Çocuklar Namaza? sloganıyla çocukları camiye alıştırmak için bir proje başlattı. Katılan öğrencilerde aranan şart ise 40 gün boyunca 200 vakit namazı camide kılmaktı. Ödül olarak dizüstü bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler koyuldu. Projeye katılan 51 öğrenciden 12'si, 200 rekat namazı camide kıldı ve büyük ödül dizüstü bilgisayar almaya hak kazandı. Bütün öğrencilere çeşitli hediyeler, camide en çok namaz kılanlara da bisiklet ve çeyrek altın verildi.

Maliyeti hayırsever işadamları tarafından karşılanan ödüller, Göçbeyli Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle Bergama İlçe Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından öğrencilere verildi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği Eğitim Danışmanı Nazmi Peker ve diğer vatandaşlar katıldı. Projenin mimarı olan İmam Hatip Aktaş, Kur'ân okuduktan sonra yaptığı açılış konuşmasında, ?Maksadımız çocukların namazı ve camiyi sevmesi, namazı her yere taşımaları, namazlı yaşamaları, namazla yaşamalarıydı.? dedi. Ardından kürsüye davet edilen İlçe Müftüsü Tahiroğlu, projeyi başlatan hocaları tebrik ederek, ?İnşallah bu öğrencilerimizin camiye gelmeleri devam eder. İlk emrolunan ibadet namaz olduğu gibi ahirette ilk hesaba çekilecek ibadet de namaz olacak. O yüzden çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştırmak, camileri sevdirmek çok önemli.? şeklinde konuştu. Daha sonra öğrenciler, koro halinde ilahiler okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber