Torbalı'nın köyleri ihya olacak

Torbalı köyleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından düzenlenen ihalelerle bir bir elden geçiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylerin asfaltlanması, köy konağı-düğün salonu-umumi tuvalet-muhtarlık binası yapım ve tamiri gibi çok sayıda işi tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, köylere 24 bin 200 metrekare parke taşı döşendiğini, 22 köyün tamamında yapılan çalışmalarla da parke taşsız köy kalmayacağı bilgisini verdi.

En çok yatırımın köy yollarına yapılacağını kaydeden Kaymakam Memük, "İlçemizin 22 köyünde Birlik tarafından açılan ihalelerle sorunlar bir bir çözüme kavuşuyor. En çok yatırım ise köy yollarının yapımına harcanacak. Birçokköyümüzde köy konakları, düğün salonları, umumi tuvaletler ve muhtarlık binaları elden geçirildi. Şimdi de yollara el attık. İhaleler hala sürüyor. Yeni ihalelerle birlikte Torbalı'ya bağlı köylerimiz daha modern ve kolay ulaşılabilir hale gelecek" dedi.

Memük, süren çalışmalar hakkında da konuştu: "Helvacı'da muhtarlık binasının çatı onarım işi, Çakırbeyli Köyü'nde bulunan ilkokul binasının tadilatı ile Saipler Köy Konağı ve düğün salonu tadilatı ise sürüyor. Ahmetli Köyü'ndeki çok amaçlı binanın ve Çamlıca Köyü'ndeki muhtarlık ve doktor odası tadilatı ise tamamlandı. Yine Kaplancık-Karakuyu arasında bulunan dört kilometrelik birinci kat asfalt yapım işi ise geçtiğimiz günlerde tamamlanarak, yol trafiğe açıldı. Ormanköy'deki mesire alanı ile Karakızlar Köyü'nde bulunan ve bir süre önce çıkan yangınla yanan muhtarlık binasının tadilatı için de önümüzdeki günlerde ihale açılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber