?Barış mitingi' gecikmeli olarak başladı

Halkların Demokratik Kongresi öncülüğünde Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi' gecikmeli olarak başladı.Mitinge Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra bazı milletvekilleri de katıldı.

Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen 1 Eylül Barış Günü Mitingi başladı. Saat 13.00'da başlaması planlanan Barış Mitingi, yaklaşık 1,5 saat gecikmeli olarak başladı. Kadıköy girişinde toplanan grup kortej halinde mitingin yapılacağı alana geldi. Grup pankartlar ve dövizler eşliğinde arama noktalarına kadar geldi.

Geçen sene '1 Eylül Dünya Barış Günü' kutlamalarında yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmaması için emniyet tüm önlemlerini tamamladı. Otobüs duraklarının camları sökülürken, yüksek binaların tepelerine ise Özel Harekat Polisleri yerleştirildi. Polis helikopterleri yaşanabilecek olumsuzlukları takip edebilmek Kadıköy Meydanı'nın üzerinde sürekli tur attı. Miting alanına girmek isteyen katılımcılar polis tarafından detaylı aramadan geçirildi.

Meydana toplanan grup ellerindeki bayraklarla slogan atmaya devam ediyor. Platformun önüne ise BDP İstanbul İl Örgütü'nün hazınladığı ?Barış için çözüm tek çare müzakere' yazılı pankart asıldı.

Miting devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber