Minik astronotlar uzay kampını başarıyla tamamladı

'Uzay Kampı Türkiye' programı çerçevesinde gerçekleştirilen ?Yılın son 6 Günlük Yaz Kampı Programı', Boeing sponsorluğu ile gelen 11 öğrencinin de katılımıyla sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'tan katılan Uğurcan Birdal (14), kampta uzayla ilgili birçok şey öğrendiklerini ifade ederken, Bolu'dan gelen Elif Nur Özel (13) de, Uzay Kampı'ndaki simülatörlere binerken kendisini astronotmuş gibi hissettiğini söyledi.

İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'nin, 26 Ağustos-1 Eylül arasında düzenlediği, 6 Günlük Yaz Kampı Programı'na Boeing'in sağladığı bursla Ankara, Diyarbakır, Bolu, Kars ve Yozgat'tan katılan öğrenciler, eğlenceyi ve eğitimi bir arada yaşayarak unutulmayacak bir hafta geçirdi. Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, programa katılan öğrencilerin, daha geniş bakış açısının yanı sıra uzay, havacılık ve teknoloji hakkında daha fazla bilgiye sahip olduklarını bildirdi. Uzay Kampı'na 2001'den bu yana destek olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Pepin, gelecek yıllarda da desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

129 öğrencinin katıldığı kamp programında, astronot simülatörü kullanımı, sanal uzay mekiği uçuş görevi gibi eğitsel aktivitelerle beraber, barbekü partisi ve özel sunumlar gecesi gibi sosyal etkinlikler yer aldı.

Uzay Kampı Türkiye, Türkiye'deki ilk ve tek, dünyadaki üçüncü uzay kampı olarak her yıl binlerce öğrenciye uzay bilimleri alanında uygulamalı eğitim sunuyor. Çocukların zihinsel ve kişisel gelişimlerine de katkıda bulunan kampın sunduğu uluslararası programlara her yıl yurtdışından da çok sayıda öğrenci katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber