Orman Ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü eğitimlere devam ediyor

Kaynarca jandarma ekiplerine av koruma eğitimi verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel ve Av Koruma Ekibi tarafından Sakarya'daki Jandarma Komutanlığı ekiplerine 2012-2013 Merkez Av Komisyonu (MAK) Kararları, Yasaklanan Avlanma Esas ve Usulleri, Ava Yasak Sahalar ve Av Koruma ile ilgili bilgi vermek amacıyla yapılması planlanan istişare toplantılarından 3.'sü Kaynarca İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlendi.

Öncelikle tanışma ve işbirliği esaslarının önemine değinilen toplantının devamında 2012-2013 MAK Kararları, Avlanma Limitleri, av sezonu başlangıç ve bitiş tarihleri, uygulanan idari para cezaları, tazminat bedelleri, av kontrolünde dikkate alınması gereken hususlar, başta projektörle tavşan ve çulluk avcılığı olmak üzere yasaklanan avlanma esas ve usulleri hakkında bilgi verildi. Yörede yaygın olan gümeciliğin önlenmesine dönük yapılması gerekenler dile getirilirken, halkın öncelikle bilinçlendirilmesinin önemi de ayrıca vurgulandı.

İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan toplantıya Kaynarca Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Çelebi de katılarak Kaynarca Avcılarının sorunlarını dile getirdi.

Jandarma Ekiplerince ve Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma Ekipleri tarafından özellikle Acarlar Longozu başta olmak üzere ilçenin diğer av sahalarında ortak görev ve koruma çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri bu tür toplantıların çok yararlı olduğunu, kurumlar arası işbirliğinin kaçak avcılığın önlenmesinde çok önemli olduğunu belirtirken benzer toplantıların daha sonraki dönemlerde de yapılması kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber