Konya'da Mahalle Meclisleri devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen Mahalle Meclisi programları devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalle Meclisi bu hafta Akçeşme, Kerimdede ve Aziziye mahalle sakinlerinin katılımıyla devam etti. Programa Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, mahallelerin muhtarları ile sakinleri katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Müzesi ile Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi arasında kalan bölgede yapılan çalışmaları anlattı. Akyürek, Konya'nın en eski ve kıymetli bölgesi sayılan bu alanın Akçeşme Mahallesi'nde olduğu gibi belli bir süreç içerisinde değişeceğini ifade etti. Söz konusu bölgenin bugünkü şekline bürünmesi için 100 milyon TL harcadıklarını anımsatan Başkan Akyürek, bölgeye 100 milyon TL daha harcayarak şehrin prestij alanı haline getireceklerini vurguladı. Sosyal belediyecilik çalışmaları ile halka doğrudan hizmet edilebildiğini söyleyen Başkan Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi (KADEM) aracılığıyla aile içi şiddet, karı-koca geçimsizliği ve çocuklarla ilgili yaşanan sorunlarda ücretsiz danışmanlık hizmeti verildiğini hatırlattı.

Programa katılan Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tüm birimleriyle birlikte mahallelerin sorunlarını dinlemek üzere Mahalle Meclisi gibi bir program düzenlemesinin gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber