Mühendisin çantasından hazine çıktı

Bir ihbar üzerine durdurulan bilgisayar mühendisi Doğuş Y.'nin çantasından 60 milyon yıllık deniz yıldızı fosilleri çıktı.

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonda milyonlarca yıllık hayvan ve bitki fosilleri ele geçirildi. Mali Şube ekipleri ihbar üzerine bilgisayar işleri ile uğraşan Doğuş Y.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin çantasından tarihi eser olan bir çömlek ile 60 milyon yıllık olduğu tahmin edilen 8 deniz yıldızı fosili ele geçirildi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'nın geçen yıl düzenlediği operasyonda yakaladığı 22 deniz yıldızı fosilinden sonra ikinci baskın İstanbul'da gerçekleşti. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ni telefonla arayan bir kişi, kimlik bilgilerini verdiği kişinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığını ihbar etti.

YOLDA YAKALANDI

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri Doğuş Y.'yi takibe aldı. Evinden çıkan şüpheli yürürken gözaltına alındı. Zanlının elinde taşıdığı çantada bir tarihi çömlek ilemilyonlarca yıllık olduğu tahmin edilen 8 deniz yıldızı fosili bulundu.

İstanbul Emniyeti'ne götürülerek sorguya alınan Doğuş Y, deniz yıldızı fosillerini nereden temin ettiğini açıklamadı sadece, "Bu işlere meraklıyım o yüzden bulunduruyordum" diye ifade verdi. Soruşturmada fosillerin Türkiye'ye nereden getirildiği tespit edilemedi. İfadesi alınan zanlı çıkarıldığı savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Müzeye teslim edildi

Operasyonda yakalanan bir tarihi çömlek ile 8 deniz yıldızı fosili İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi. Soruşturmada gen mühendisliği incelemelerine ışık tutan fosillerin yurtdışına pazarlamaya çalışıldığı iddia edildi.Müzeye teslimedilen deniz yıldızı fosilleri uzmanlarca incelemeye alındı. Daha önce bulunan deniz yıldızı fosillerinin 400-500 milyon yıllık olduğu belirlenmişti.

KAMİL ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber