Konya'da turizm alanları motosikletli jandarma timine emanet

Konya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan 'Motosikletli Asayiş Timi', jandarma sorumluluk bölgesindeki turizm, mesire ve piknik alanlarında hizmet veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm alanlarında halkın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla kurulan Motosikletli Asayiş Timi, hızlı ve dinamik yapısıyla asayişi denetliyor. Kırsal bölgede asayişe destek vermek amacıyla kurulan tim, Konya'da turizm potansiyeli yüksek tarihi mekanları, doğal turizm alanları, piknik ve mesire alanlarında görev yapıyor. Jandarma sorumluluk bölgesinde kalan ilçelerde yapılan festivallerde de görev alan ekip, başta Beyşehir Gölü Pilajı olmak üzere Seydişehir Tınaztepe Mağarası, Ilgın kaplıcaları, Kızören Obruğu, Kilistra, Hatunsaray, Çatalhöyük, Yerköprü Şelalesi, Beyşehir Yaka Manastırı ve Akşehir gibi bölgelerde devriye atıyor.

Tim, görev aldığı bölgelerde önleyici hizmet devriyesi, koruma ve sevk devriyesi ile yol emniyeti ve kontrol devriyesi görevlerini icra ediyor.

Jandarma Motosikletli Asayiş timlerinde görevli rütbeli personel, motosiklet sürücü temel kursu, motosiklet sürücü tazeleme kursu ve motosiklet sürücü tekâmül kursu gördü. Timin sorumlu olduğu bölgeler şu şekilde tanımlanıyor: ?Sınırlı trafiğe müsaade edilen turistik alanlar, sahil şeritleri ve araç trafiğine tamamen kapalı yol ve bölgelerde, ormanlık bölgelerde araç trafiğine müsait olmayan yollarda, kır, piknik, mesire ve ören yerlerinde, dar ve düzensiz yollarda devriye görevi yapmak.?

Motosikletli timler, karşılaştıkları suçlara doğrudan müdahale edip, olay yerini ve delilleri koruma altına alarak kanuni gereğini yapıyor. Şikayete bağlı suçlarda ise suçun devamını engelleyip sorumlu jandarma karakolunu bilgilendiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber