Van'da 107 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Van'ın Gevaş ilçesinde, hayvan derisi altında gizlenmiş bir şekilde sevkiyatı yapılacak olan 107 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2012 yılında kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kaçakçıların farklı zula ve gizli bölmeleri güvenlik güçlerine takılırken, her yakalanışta yeni yeni yöntemler buluyorlar. Gevaş Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı ile Erciş Asayiş Komando Komutanlığı ekipleri, Van-Bitlis karayolunun 65'inci kilometresinde icra ettikleri faaliyetler esnasında Van'dan Şanlıurfa'ya gitmekte olan S.A.K. yönetimindeki kamyonda arama yaptı. Sürücünün hareketlerinden şüphelenen jandarmanın kamyonda yaptığı detaylı aramada, hayvan derilerinin altında gizlenmiş ve yurda yasa dışı yollardan sokulduğu tespit edilen 107 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Jandarmanın 2012 yılının ilk 8 ayında yaptığı çalışmalar neticesinde 10 milyon 61 bin 712 paket kaçak sigara ele geçirdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber