Bingöl'de ekilen mısırlar, kurudu

Bingöl'de kuraklık nedeniyle ekilen mısırlar kurudu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Krediyle aldıkları hayvanların yem ihtiyacını gidermek için silajlık mısır ektiklerini ve kuraklık nedeniyle tarlaların kuruduğunu ifade eden çiftçi Said Arslan, mağdur olduğunu ve kredi borçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirtti.

Ektikleri alanda dönüm başı 6 ton verim alabilecekken susuzluk nedeniyle 2 ton bile alamadıklarını belirten Said Arslan, ?Krediyle aldığım hayvanların, yem ihtiyacını karşılamak için kiraladığım tarlaya mısır ektim. Ekmiş olduğum mısır, suyun yetersizliği nedeniyle kurudu. Saman fiyatları tavan yaptı. Şuan kilosunu 600 kuruştan satıyorlar. 73 büyükbaş hayvanı bu şartlarda nasıl besleyeceğim? Mağduriyetimiz büyük. Devlet yetkililerinden mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyorum.? dedi.

Kuraklık nedeniyle, ektikleri 300 dönüm buğdaydan da verim alamadıklarını belirten Said Arslan, ?Geçirdiğimiz ağır kış şartlarından dolayı buğdaydan da verim alamadım. Mısır ekiminden de verim alamayınca şuan büyük sıkıntılar içerisindeyim. 75 dönüm mısırın 45 dönümü susuzluktan kurudu. Maddi olarak yaklaşık 80 bin lira kaybımız var. Yetkili mercilerin, yem kredisi desteği sağlamalarını ve ödemelerin ertelenmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber