Bakıcılara diploma zorunluluğu geliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Annelerin en büyük sıkıntısı olan ?güvenilir ve işini iyi yapan bakıcı? bulma sorununa çözüm bulundu. Üniversiteler bundan sonra ?yaşlı bakıcısı? ve ?bebek bakıcısı? yetiştirecek.

Geçtiğimiz aylarda İzmir'de 7 yaşında bir çocuğun bakıcısının eşi tarafından öldürülmesi, gözleri bebek bakıcılarının eğitimine çevirirken, bu konuda ilk somut adım da atılıyor.

Çocuklarla birlikte yaşlılara, engellilere, kimsesiz çocuklara hizmet verecek kişiler için önlisans düzeyinde yeni yükseköğretim bölümleri açılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın bir araya gelerek projelendirdiği çalışmaya göre sosyal hizmetler alanında çalışan kişiler, akademik eğitimden de geçirilecek.

UZMAN BAKICI YETİŞTİRİLECEK

Bakan Şahin, ?Çocuk ve yaşlı biriminde ihtisaslaşmış birimlerin açılması gerekiyor. Çocukların bakımında daha ehil insanların görev yapmasını, bilgi odaklı bakılmalarını ve çocuklarımızı büyütmelerini çok önemsiyoruz? dedi. YÖK, ?uzman? bebek ve yaşlı bakıcılarının yetiştirilmesi için nasıl bir programın geliştirileceğini eğitim uzmanları ile görüşüyor.

YÖK'ün çalışması bittikten sonra üniversitelerde çocuk bakıcılığı ile birlikte, özürlü, yaşlı ve kimsesiz çocukların da bakımını içeren sosyal yardım, sosyal politika ve sosyal hizmet alanlarında önlisans düzeyinde bölümler açılması için düğmeye basılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber