ÇOMÜ'ye 1951 model traktör

Çanakkale Ziraat Odası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne 1951 Model Massey-Haris marka traktör hediye etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakülte bahçesine yerleştirilen traktörün açılışı törenle yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit,

Bayramiç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır, Tarım İl Müdürü Mustafa Akkuş ve ilk kayıt için fakültelerinde bulunan öğrenciler katıldı. Açılışta konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Feyzi Uğur, Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulusa teşekkür ederek zirai mekanizasyonun önemine ve 1908 yılında ilk kez Türkiye'de kullanılan traktörün tarihine değindi.

Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, zirai üretimde gelinen aşamalarla ilgili bilgiler vererek, nostalji olması ve eskiyi öğrencilere hatırlatması açısından bu traktörü Ziraat Fakültesine hediye ettiklerini belitti. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise Ziraat Fakültesinin Çanakkale bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan fakülteler arasında olduğunu dile getirerek, "Ziraat Fakültesi bölge için en önemli ve en çok ihtiyaç duyulan fakültelerden biri. Traktör geçmişin en önemli simgelerinden. Ancak tarımda gelinen noktayı değerlendirdiğimizde genetikle üretim yapıldığını görüyoruz. Tarımdaki gelişmeler tarımın nereden nereye geldiğini gösteriyor. Bu gelişmelere paralel fakülte olarak da yenilenmemiz gerekiyor. Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus'a fakültemize verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber