Kozan'da şüpheli orman yangını

Adana'nın Kozan ilçesi Bucak Köyü Çobanpınarı mevkiinde makilik ve harnup dikili alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın söndürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangına Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 12 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 4 su tankı,1 dozer ile 80 orman söndürme işçisi ile Feke Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ve Kozan Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Jandarma, yangın ile ilgili soruşturma başlatırken, aynı bölgede 15 gün içinde çıkan ikinci yangın olduğu belirtildi.

ORMANLARI YAKAN KENDİNİ YAKIYOR

Yangında kasıt olduğunu düşündüklerini kaydeden Kozan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Şensu Küçükateş; ?Jandarma gerekli çalışmaları yapıyor. Bizde saat 19.15'te yangına müdahalede bulunduk. Yangına iki arazözümüz, bir tane ilk müdahale aracımız, iki aracımız, bir dozerimiz, dört hizmet aracımız, 80 işçi ve 15 mükellefle müdahale ettik. İki saatlik çalışma içinde yangını söndürdük. Gece karanlıkta söylemek zor ama tahmini olarak 2 hektarlık alan yandı. Makilik bir alan. Bu alanda zeytinin aşılı olmayan delice türlerinden var. Bunların içinde harnup ağaçları da mevcut. İmamoğlu'ndaki yangınlarda da kasıt olduğunu düşünüyoruz. Jandarma ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu ağaçlar olmasa, oksjen üretmese insanlar yaşayamaz. Nasıl bir araç yakıt olmadan çalışmıyorsa insanlarda oksijen olmazsa yaşayamaz. Ormanları yakan aslında kendini yakıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber