Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik noktalarına teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin babası İlyas Sönmez, naaş başında nöbet tutan askerlerin terlerini defalarca sildi.

Beytüşşebap ilçesinde kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik noktalarına bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen Erdoğan Sönmez'in (25) naaşı askeri kargo uçağıyla Hava Meydan Komutanlığı'na getirildi. Sönmez'in naaşı daha sonra askeri erkan ve vatandaşların oluşturduğu konvoyla Kepez ilçesi Yeşiltepe mahallesi Tevfik Fikret caddesi üzerinde bulunan baba ocağına getirildi. Sönmez'in cenazesi komşuları ve akrabaları tarafından tekbirlerle karşılandı. Cenaze aracında bekletilen Sönmez'in naaşına anne Günay Sönmez ve baba İlyas Sönmez'in dokunması törene katılanları duygulandırdı. 10 günlük asker olduğu öğrenilen şehidin kuzeni Malik Sönmez ise kısa sürelü baygınlık geçirdi. Malik Sönmez'e ilk müdahale hazır bekletilen ambulansta yapıldı. Şehidin kardeşi Pınar Sönmez, abisinin naaşı başında uzun süre gözyaşı döktü. Askerler tarafından sakinleştirilen anne ile şehidin kardeşi cenaze aracının yanına oturtturularak bir süre burada bekledi.

Daha sonra cenaze askerler tarafından omuza alınarak aynı mahallede bulunan Barınaklar Camii'ne götürüldü. Şehidin cenazesine binlerce vatandaş eşlik ettik. Yürüyüş sırasında bölücü terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı. Camide öğle namazının kılınmasının beklendiği sırada cenaze başında nöbet tutan askerlerin teri baba İlyas Sönmez tarafından defalarca silindi. Şehidin naaşına anne Günay Sönmez, kardeş Pınar Sönmez ve şehidin akrabaları uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Baba Sönmez'in metanetli duruşu ise dikkat çekti. Cenaze törenine CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. İl Müftü Vekili Konyaaltı İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sönmez'in naaşı Uncalı Kent Mezarlığı Şehitliğinde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber