İşten çıkartılanlar için kampüste oturma eylemi yaptılar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, Bilgi Üniversitesi yönetimi tarafından işten çıkartılan 13 işçi için eylem yaptı. Üniversitenin Santral Kampüsü'ndeki oturma eylemine DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de katıldı. Ekici, işçiler yeniden işe alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri üniversite yönetimi tarafından işine son verilen 13 işçiye destek vermek amacıyla saat 12.30'da Bilgi Üniversitesi Santral Kampusu önünde toplandı. ?İşten çıkartılanlar geri alınsın', ?Susma haykır, sendika haktır', ?İşimi geri istiyorum' ve ?Sıra kimde?' yazılı pankart ve döviz taşıyan yaklaşık 50 kişi, slogan atarak üniversite kampüsüne girdi. Rektörlük binası önünde konuşan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, sendikaya üye olan işçilerin baskı altına alındığını ve haksızlığa maruz kaldığını iddia etti. İşçilerin bir an önce işlerine geri alınmasını isteyen Ekici, talepleri karşılanıncaya kadar üniversitedeki eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Grup, yapılan açıklamaların ardından kampüste oturma eylemi başlattı. Grup, eylem sırasında herhangi bir engellemeyle karşılaşmadı. Çevik Kuvvet polisi de yaşanabilecek olumsuzluğa karşı üniversite önünde tedbir aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber