'Kentsel dönüşüm, yerel yöneticiler tarafından bilinmiyor'

Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, kentsel dönüşümün yerel yöneticiler tarafından yeterince bilinmediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, dağınık yapıya sahip Zonguldak merkezde, kentsel dönüşümün tam olarak ne anlama geldiğinin bilinmemesinden yakındı. Öztürk, şu bilgileri verdi: "Son günlerde sıkça konuşulan kentsel dönüşüm hakkında, işin uzmanı olan-olmayan herkes ve her kesim konuşmakta, yazılı ve görsel medyada ya da çeşitli ortamlarda fikirlerini beyan etmektedirler. Bu konuda bilim adamları ve akademik çevreler neyi tanımlıyor? Sokaktaki işin muhatabı vatandaş ne anlıyor? Konuyu bu yönüyle irdelemek gerekir. Şehirlerin yaşanmaz, çarpık ve riskli yapılaşmaları sonucu hayatımıza yeni giren bazı kavramları da iyi algılayabilmek adına kentsel dönüşüm sıkça anlatılmalı, yazılmalı, konuşulmalı ve tartışmalı. Bu bağlamda kentsel dönüşümün bilimsel tarifi; kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için alanda bulunan yapıları yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulamanın yapılmasıdır.?

İl Müdürü Öztürk, Van depreminin ardından kamuoyunda sıkça dillendirilen kentsel dönüşümün kısaca yaşanabilir bir kentin geleceğe hazırlanması anlamına geldiğini kaydetti. Yerel yöneticilerin de kentsel dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Her şeye rağmen kentsel dönüşüme bir yerden başlanmış olmayı gelecek adına ümit verici buluyorum. Özellikle yerel yöneticilerimizin kentsel dönüşümü iyi kavrayabilmelerini ve en kısa sürede uygulamaya başlamalarını temenni ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber