Baba kızı, evin içinde öldüren sürücüye verilen 7 yıllık hapis cezası onandı

Sakarya'da alkollü ve ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçerek çarptığı evde baba ve kızının ölümüne neden olan üniversite öğrencisine verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şeker Mahallesi çevreyolu üzerinde 3 yıl önce kullandığı lüks otomobille, çarptığı evde İbrahim Aydın (38) ile 9 yaşındaki kızı Sinem'in ölümüne 3 yaşındaki bir çocuğunda ağır yaralanmasına neden olan üniversite öğrencisi Harika Hakay (24), Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz davasına bakan Yargıtay 9.Ceza Dairesi, Hakay'a verilen hapis cezasını onadı.

Şeker Mahallesi'nde 12 Ağustos 2009'da meydana gelen kazada Hakay'ın kullandığı otomobil, refüjü aşarak yolun karşı tarafındaki tek katlı eve çarpmış, yer yatağında yatan baba İbrahim ve 9 yaşındaki kızı Sinem Aydın çöken duvarın altında kalarak ölmüş, eşi Neriman ile 3 yaşındaki oğlu Harun Aydın yaralanmıştı. Otomobili kullanan Hakay'ın 140 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. Hakay hakkında ''bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet verme'' suçundan 22,5 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber