Gümrük Müşavirliği ön eleme ve Gümrük Müşavir yardımcılığı sınavı duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Müşavirliği Ön Eleme ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavı

SINAV ÜCRETİ VE BAŞVURUSU

Aday; 40 (Kırk) TL KDV dahil sınav ücretini 17 Eylül ? 03 Ekim 2012 tarihlerinde; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞĠTEK) Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat şubesinden herhangi birisine ?Kurumsal Tahsilat Programı? aracılığı ile yatıracaktır.

Aday, sınav ücretini yatırdıktan sonra, aynı tarihler arasında http://www.meb.gov.tr internet adresinden sınav başvurusunu yapacaktır.

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde adayın bağlı bulunduğu kuruma ya da aday resmi bir kurumda görevli değil ise GTB'na teslim etmek, aday tarafından elektronik başvuru ekranından ?özür durumu? ve ?almak istediği hizmet? ile ilgili uygun olan kutucukların işaretlenmesi gerekmektedir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

20 Ekim 2012, Cumartesi günü, Saat: 10.00

SINAV UYGULAMASI

Gümrük Müşavirliği Ön Eleme ve Gümrük Müşavir Yardımcısı Sınavlarında A ve B kitapçıkları kullanılacaktır.

- Gümrük Müşavirliği Ön Eleme Sınavında 100 soru sorulacak, 110 dakika süre verilecektir.

- Gümrük Müşavir Yardımcısı Sınavında 100 soru sorulacak, 90 dakika süre verilecektir.

Aday sınav giriş belgesi 11 Ekim 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr, internet adresinden alabilecektir.

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

Aday sınava sınav giriş belgesi, özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile girecektir. Özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar ve cep telefonu yanında olan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınavın yapıldığı binada ve sınav esnasında sigara içmeyecekler, içenler hakkında 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI

Gümrük Müşavirliği Ön Eleme sınav soru kitapçığında yer alacak 100 (yüz) sorunun tamamı görevin niteliğine ilişkin konulardan hazırlanacaktır.

Gümrük Müşavir Yardımcılığı sınav soru kitapçığında yer alacak 100 (yüz) sorudan 80 (seksen)'i ğörevin niteliğine ilişkin konulardan, 20 (yirmi)'si genel yetenek ve genel kültür sorusu (Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ile Vatandaşlık Bilgisi konularından) hazırlanacaktır

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numarası aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NU GRUP ADI

1 Gümrük Müşavirliği Ön Eleme

2 Gümrük Müşavir Yardımcılığı

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak Gümrük Müşavirliği Ön Eleme Sınavında 100 üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar,Gümrük Müşavir Yardımcılığı yazılı sınavında 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında[Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.İptal edilen sorular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Aday, sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için MEB İletişim Merkezi ?Alo 147? telefonundan yararlanabilecektir. Sınav soru ve cevap anahtarları 22 Ekim 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Sınav sonuçları 19 Kasım 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

SINAV İLE İLGİLİ İTİRAZLAR

Aday, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazını, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde GTB'na yapacaktır. GTB sınav uygulaması ile Gümrük Müşavir Yardımcılığı grubuna sorulacak olan genel yetenek ve genel kültür sorularına yönelik olanları YEĞİTEK'e bildirecektir. YEĞĠTEK bu itirazları 7(yedi) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak GGM'ne bildirecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, en geç 10 (on) iĢ gün içerisinde GTB'na yapılacaktır. GTB bu itirazları YEĞİTEK'e gönderecektir. YEĞİTEK bu itirazları 7 (yedi) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak GGM'ne bildirecektir.

Aday, sınav sorularına itiraz başvurusunu YEĞĠTEK Döner Sermaye İşlemesinin T.C. Ziraat Bankası şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilat Programı? aracılığı ile 10 (OnTL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaktır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari bir sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber