4 ay içinde 10 bin Avrupalı turist Anadolu'da kültür turuna çıktı

Kültür, arkeoloji, agro, köy, tarih ve eko turizmine yönelik hizmet veren Kangal Turizm Seyahat Acentesi, 4 ay içinde 10 bin İsviçre, Alman, Belçika ve Norveçli turisti Anadolu turuna çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kangal Turizm Seyahat Acentesi sahibi Mehmet Elbudak, kültür, tarih, köy yaşamı, eko ve inanç turizmi kapsamında 4 ay içinde 14 ilde 10 bin Avrupalı ve İskandinav turisti Anadolu turuna çıkardıklarını söyledi. Elbudak, Antalya Side Antik Kent'te başlayan kültür turunun Adıyaman Nemrut'ta sona erdiğini kaydetti.

Kültür turuna en fazla Alman turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Elbudak, 2 hafta süren turlarda turistlere Anadolu medeniyetlerine ait bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Elbudak, "Geçen yıl 4 ay içinde Anadolu'da kültür turuna 7 bin turisti çıkarmıştık. Bu sene 10 bin oldu. Tur kapsamında Konya, Bilecik, Trabzon, Şanlıurfa, Antalya, Aksaray, İstanbul, Kayseri, Burdur, Nevşehir, İzmir, Adıyaman, Hatay ve Muğla illerindeki tarihi ören yerleri ve doğal kültürel zenginliklerimizi tanıyoruz. Alman turistlerin kültür turlarına ilgisi çok iyi. Bu sene Suriye'deki siyasi olaylardan dolayı sadece Hatay turlarımızı iptal ettik. Kültür turlarında en fazla ilgiyi Kaş Kınık'ta bulunan ve Unesco koruması altındaki Xanthos antik kenti görüyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber