'Rize'de 3 bin 168 kişi evde bakım hizmeti alıyor'

Rize Valisi Nurullah Çakır, evde bakım hizmetleri kapsamında ilde 3 bin 168 kişinin hizmet aldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Çakır, ilde kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmekte olan projeler hakkında bilgi sahibi olabilmek amacıyla bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Valilik toplantı salonunda, Vali Çakır başkanlığında yapılan toplantılara, Vali yardımcıları Mehmet Özer ve Bahattin Alp Aslanköylü'de katıldı. Çakır, Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Çakır, toplantılar hakkında yaptığı değerlendirmede, "İnsan ve çevre odaklı çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Yaptığınız bu anlamlı hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Yapılan yasal düzenlemeler ile Müdürlüklerinizin yapısında ve faaliyet alanlarında farklılıklar olmuştur. Bu süreçte hizmetlerimizi sunma aşamasında aksaklıklara meydan vermemek için elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmalı, hızlı, koordineli ve kolektif çalışma metotlarından yararlanmalıyız. Kolektif çalışma ruhunu kazanabilirsek hem daha verimli çalışmış olur, hem de çevremize pozitif enerji veririz. Rize'miz sahip olduğu değerlerin yanı sıra, kendine özgü bir doğallığı, bir natürelliği de var. Bu özellikler Rize'ye ayrı bir güzellik katıyor. Bizlerin görevi Rize'nin sahip olduğu değerlere sahip çıkmak olmalıdır." dedi.

İlde sosyal hizmetler noktasında yapılan çalışmaları da değerlendiren Çakır, şöyle dedi: "Atatürk Çocuk Yuvası ve çocuk evlerinde kalan 57 çocuğumuzun, Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan 48 vatandaşımızın, Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 26 vatandaşımızın yanı sıra evde bakım hizmeti alan 3168 vatandaşımız bulunuyor. Bu vatandaşlarımıza Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz marifetiyle, sosyal devlet olma ilkesi sorumluluğunda en iyi hizmeti verme çabası içerisindesiniz. ?İnsan hizmetlerin en iyisine laiktir' düşüncesiyle, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmetler sunabilmek için, sosyal hizmet alanındaki sivil toplum kuruluşlarına da bu konuda önayak olmalıyız. Hükümetimizin Sosyal Devlet anlayışı gereği, son yıllarda yaptığı yasal ve diğer düzenlemelerin kayda değer olduğunu unutmamak, yerelde de sizlerin bu gelişme ve çalışmalara intibakınız kaçınılmazdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber