Isparta'da tarihi çeşme restore edilecek

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Sülübey Mahallesi'ndeki tarihi çeşmenin restore edileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Sülübey Mahallesi'ndeki tarihi çeşmenin restore edileceğini bildirdi.

Vali Oğuz, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Çelebi Yakartepe ile Sülübey Mahallesi'ndeki tarihi Yılan Kıran Çeşmesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Oğuz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi çeşmenin milli kültürün güzel bir örneği olduğunu söyledi. Çeşmenin kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, "Bu çeşme önemli, çünkü taşı taş üstüne koyanlar bir medeniyetin sahipleri, onlar da bizim dedelerimiz oluyorlar. Biz o medeniyetin devamıyız. Bu güzel çeşmemiz işbirliğiyle restore edilecek" diye konuştu.

Çeşmenin, belediye, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mimarlar Odası işbirliğiyle restore edileceğini dile getiren Oğuz, kendilerinin de gereken desteği göstereceklerini kaydetti. Vali Oğuz, "İnşallah ekim ayının sonuna kadar çalışmaları yapıp, önümüzdeki yılın başlarında gelip burada su içeriz" dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu da tarihi yapıların kent kültürünün oluşmasında çok önemli katkılarının olduğunu ifade etti. Isparta'nın tarihi eserler bakımından zengin bir kent olduğuna işaret eden Kuyu, bu eserlerin korunması, tarihi değerlerin gün yüzüne çıkartılması için ilgili kurumlarla devamlı istişare içinde olduklarını dile getirdi.

Vali Oğuz ve beraberindekiler, daha sonra mahalledeki yaklaşık 800 yaşındaki çınar ağacında incelemelerde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber