Atıksu Arıtma Tesisleri, Kandıra ve sahillerine hayat verecek

Yaptığı yatırımlarla Kocaeli'nde atıksu arıtma oranı yüzde 93'e çıkaran Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra ile sahillerini atıksulardan kaynaklanan kirlilikten kurtaracak olan Kandıra ve Cebeci Atıksu Arıtma Tesisleri'nin inşaatlarını program çerçevesinde sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, beraberinde yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkaç ve kontrol mühendisleri ile atıksu arıtma tesislerinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Kandıranın kuzeyinde ve Namazgah Deresi yanında inşa edilen ve Kandıra merkez bölgesinin atıksularını arıtacak olan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde inceleme yapan Genel Müdür Bayram, 6000 m3/gün kapasiteli ve iki üniteden oluşacak tesisin 41 bin nüfusa göre planlandığını söyledi. Tesisin inşaat çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde devam ettiğini anlatan Bayram, bu yılın sonunda tesisin geçici kabulünü gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kandıra sahil bölgeleri olan Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri, Cebeci'nin atık sularını arıtacak olan Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi'nde devam eden inşaat çalışmalarını da yerinde inceleyen İSU Genel Müdürü, tesisin 2013 yılından itibaren 30 yıl hizmet vermek üzere her biri 3.000 m3/gün kapasiteli paralel üç üniteden oluşacak şekilde 9 bin metreküp/gün kapasiteli olarak planlandığını ifade etti.Turizm sezonunda artan nüfusun göz önünde bulundurularak tesisin kapasitesinin artırılacak şekilde projelendirildiği de anlatan Bayram, önümüzdeki yıl içerisinde tesisin inşaatını tamamlayarak işletmeye alacaklarını dile getirdi.

14 milyon liranın üzerinde bir yatırımla inşa edilen tesislerin devreye alınması Kandıra ile sahil bölgelerin atıksulardan kaynaklanan kirlilikten arındıracağını vurgulayan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "İşlettiğimiz arıtma tesisleri ile temizlenen İzmit Körfezi'ni bir cazibe merkezi haline getirdik. Bu tesislerin devreye alınması ile birlikte Kandıra ile sahil bölgeleri de atıksulardan kaynaklanan kirlilikten kurtulacak. Böylelikle insan ve çevre sağlığının korunması ile birlikte insanlarımız gönül rahatlığı ile sahilleri kullanacaktır. Ayrıca, bu tesisler ile birlikte Kocaeli'nde atıksu arıtma oranını yüzde 99'a çıkaracağız ve Türkiye'de bir ilki de gerçekleştireceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber