Sason'da intiharlar araştırılıyor

Son zamanlarda Sason ilçesinde sıkça rastlanan intihar olaylarının kaynağını araştırıp çözüm önerisi sunmak için ilçeye elen Sosyolog Yeter Çelik, Kaymakam Bahadır Yörük, Milli Eğitim Müdürü M.Alaattin Çetin ve Emniyet Amiri Sadi Erkuni ile görüşmeler yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazırladığı rapordaki çözüm önerilerin saha araştırması amacıyla halkla da bir dizi görüşmeler yapan Çelik, Güneydoğu'da yıllardan beri süren ekonomik sıkıntılar, Sason'un kapalı bir kültüre sahip olması ve bu sebeple kadınların çalışma ve sosyal aktivitelerden uzak durmasından dolayı yaşadıkları depresyona değindi. Sosyolog Yeter Çelik, "Gençlerin ve çocukların sanal aleme karşı korunmasız olmasından dolayı yaşadıkları çıkmazlar ve Sason'un aşiret yapısı gençleri kuşak çatışmasına sürüklemekte. Tek dünyası evi olan annelerin ve çok çocuk sahibi babaların çocuklarıyla yeterince ilgilenememesi, gençlik sorunlarının başlangıcı ve intiharların en büyük sebepleridir. Bu çocuklar hepimizin. Omuz omuza vererek bunun çözümünü sağlayabiliriz" dedi.

Hazırlanan projeye Sason Devlet Hastanesi Uzman Aile Hekimi Elif Doğan da tam destek verirken, "Bu gençliği kurtarmak geleceğimizi korumaktır. Her sorumluluk sahibi vatandaş gençlerimizin kurtarılması için onlarla ilgilenmeli, sorunlarını dinlemeli, çözümleri için uğraşmalıdır, top yekin bir destekle aydınlık geleceğe varabiliriz" dedi. - Batman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber