Tabii afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarına erteleme yapılacak

Bakanlar Kurulu kararı ile sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık ve yıldırım düşmelerine maruz kalan Amasyalı çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi kararı alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda alınan karar ile özellikle Mayıs ayı içerisinde görülen kuraklık sonucu başta hububat ürünleri olmak üzere, birçok tarla ürününde önemli verim kayıpları yaşayan çiftçilerin, ödemelerde zorluk yaşamasının önüne geçilmesi olduğu açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, söz konusu kuraklık afetine maruz kalmış olan üreticilerden en az yüzde 30 zarar görmüş olanların alınan karardan faydalanabileceğini söyledi.

Gülbay, "Durumları hasar tespit komisyonları tarafından belirlenen üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan ve vadesi henüz gelmemiş, bir yıl içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde olan tarımsal kredi borçları yüzde 5 faizli olarak, vadesinden itibaren 1 yıl süre ile ertelenecektir. Söz konusu kredi borçlarını erteletmek isteyen kuraklık sonucu ürünlerinden en az yüzde 30 zarar görmüş olan üreticiler, 28 Eylül 2012 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize dilekçe ile Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile beraber başvuruda bulunmalı, yine borç erteletmek istediği kredi kuruluşuna da Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber