Mozombik'te ekonomi işbirliği için büyük potansiyel var

Mozambik'te düzenlenen ticaret fuarına katılan Mersinli işadamları, bu ülkede bulunan iş fırsatlarına dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşadamları, Mozambik'te büyük potansiyel bulunduğunu ifade etti.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) üyesi işadamları, TUSKON'un organize ettiği ve 27 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Mozambik'te düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı'na katıldı. Türkiye'yi ve Mersin'i temsilen fuara iştirak eden ASİAD üyesi Ardent, Zirve Plastik ve Arı Elektrik firmaları, açtıkları stantlarda 7 gün boyunca ürünlerini ve faaliyetlerini tanıttı.

TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi, ARDENT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Altuntaş, Mozambik'in büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Mozambik'te tüketim ürünlerin büyük oranda ithal edildiğine dikkat çeken Altuntaş, ?Tarımdan inşaat malzemelerine kadar ihtiyaç duyulan bu tüketim ürünleri de Türkiye'nin ağırlıklı olarak ülkeye ihraç edebileceği ürünlerin başında. Üretimin az, tüketimin ve bunu karşılayacak kaynakların kısıtlı olduğu bu ülkede iş yapmak oldukça karlı.? diye konuştu.

250 milyondan fazla tüketici talebinden söz eden Altuntaş, iş gücünün oldukça az olduğunu söyledi. Göksel Altuntaş, ?Türkiye ile Mozambik arasındaki ilişkiler Başkent Maputo'da açılan büyükelçiliğimiz sayesinde daha da ilerlemektedir.? dedi.

Arı Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, fuarların çok güzel bir organizasyon olduğunu kaydetti. Öztürk, TUSKON ve ASİAD'ın bu tür faaliyetleriyle ülkemizi ve işadamlarını kalkındırmaya devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber