Korkuteli'nde 11 hafız diploma sevinci yaşadı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde eğitimlerini bitiren 11 hafız diploma aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkuteli'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kız ve erkek Kur'an kursu öğrencileri için hafızlık töreni yapıldı. Şehitler Parkı'nda yapılan törende dünya Kur'an okuma birincileri Mehmet Atıcı, Ekrem Nalbant, Ali Tel, Bünyamin Topçuoğlu Korkutelilere Kur'an ziyafeti sundu. Programı izlemeye gelen beş bine yakın vatandaşın kalbini fetheden dünya birincileri Kur'an-ı Kerim tilavetini 3 ayrı makamda okudu.

Kepez Müftüsü Kemal Uçkun'un yaptığı duanın ardından hafızlara diplomaları ve esnafların hediyeleri verildi. Hatim duasının ardından törene katılan hayırseverler 4 erkek ve 7 kız hafızı umreye gönderme söz verdi.

Hafızlar, diplomalarını İl Müftü Vekili Hüseyin Uysal'ın elinden aldı. Uysal, hafızlık gibi bir unvanın kolayca kazanılan bir unvan olmadığını söyledi. Bugün dünyada binlerce hafızın bulunmasının, Kur'an-ı Kerim'in okunması ve korunması anlamında oldukça önemli bir işleve haiz olduğuna dikkat çeken Uysal, ?Hafızlık gibi bir unvan kolayca kazanılan bir unvan değildir. Bir ayeti ezberlemek için defalarca tekrarlama, sonra onu doğru biçimde ezberlemek söz konusudur. İş bununla da bitmemekte, hafız olduktan sonra, hafız kalma gibi son derece önemli bir görev daha onları beklemektedir.? dedi.

Programa İl Müftü Vekili Hüseyin Uysal, İlçe Müftüsü Vekili Ahmet, ilçe parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber