Avukatlar Anıtkabir'e yürüyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBB Başkanı Özdemir Özok, avukatların Adli Yıl açılışı dolayısıyla 6 Eylül'de cüppeleriyle Anıtkabir'de yürüyüş yapacaklarını belirtti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, avukatların Adli Yıl açılışı dolayısıyla 6 Eylül'de cüppeleriyle Anıtkabir'de ''Eksiksiz demokrasi, hukuk devleti, bağımsız yargı ve bağımsız savunma'' başlıklarıyla yürüyüş yapacaklarını bildirdi.

TBB ile İstanbul Barosu'nca Divan Oteli'nde düzenlenen toplantıda, bazı basın kuruluşlarının yönetici ve yazarlarına yürüyüş ve diğer etkinlikler hakkında bilgi verildi. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özok, TBB'nin mayıs ayındaki genel kurul toplantısında Türkiye'de biriken hukuk sorunlarının daha sistemli bir şekilde dile getirilmesi eğiliminin ortaya çıktığını hatırlattı. Bunun üzerine geçtiğimiz ay Ankara'da baro başkanlarıyla yapılan toplantıda 6 Eylül tarihinin belirlendiğini anlatan Özok, avukatların bu tarihte cüppeleriyle Ankara'da, ''Eksiksiz demokrasi, hukuk devleti, bağımsız yargı ve bağımsız savunma'' başlıklarıyla Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesine kadar yürüyeceklerini söyledi. Yürüyüşe 5 bin avukatın katılmasının beklendiğini ifade eden Özok, ardından da Anatolia Gösteri Merkezi'nde toplantı düzenleyeceklerini bildirdi. Özok, ''Temel hedefimiz, sorunlara dikkat çekmek, bu çok yaşamsal kavramların ciddi boyutlarda tartışılmasına olanak sağlamak. Yetkililerin, iktidarın ve bütün kamu görevlilerinin hukuk konusunda daha duyarlı olmasına bir katkı sağlamak'' dedi.

SOKAK GÖSTERİSİ DEĞİL

TBB ve baroların ülkede istikrar, güvenlik ve hukukun teminatı olduğunu dile getiren Özok, ''Bu nedenle 6 Eylül'de gerçekleştireceğimiz yürüyüş, kimilerinin söylediği gibi 'sokak gösterisi' anlamında değil, temsil ettiği kurumun ağırlığına yaraşır, ama birçok kesimin dikkatini çekecek bir etkinlikte, olgunlukta ve birikimde olacak'' diye konuştu. Her platformda anlattıkları sıkıntıları daha net ortaya koymak için bu eylemi yaptıklarını belirten Özok, ''Bu, burada kalmayacak. Biz bunu tırmandıracağız. Şunun için; ülkenin temel taşı hukuk. Hepimiz hukuka sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Hepimizin hukuka ihtiyacı var. Bu konuda hem iktidarın, hem de yetkililerin dikkatini çekmek istiyoruz'' dedi. Soruları da yanıtlayan Özdemir Özok, ''Zamanlaması belki gecikmiş olabilir. Bugün genel kurul böyle bir irade beyan etti'' diye konuştu. İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu da, sorun yaratmak için değil, çözmek için uğraştıklarını vurgulayarak, ''(Bu kadar sıkıntılı dönemde barolar da, avukatlar da niçin yürüyor?) gibi düşünenler olabilir. Aslında yürüyüşü, bu sıkıntıları atlatma, daha aydınlık Türkiye'ye ulaşmak için yapıyoruz. Yoksa herhangi bir sorun yaratmak için değil'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber