ÖSYM'nin Yanlışlarıyla İlgili Olarak Ne Yapılmalı?

5-15 Temmuz 2005 tarihleri arasında alan KPSS tercihlerine ilişkin işlemler 10 Ağustos tarihinde ÖSYM Başkanlığınca açıklanmıştır. Ancak bazı adaylardan, 10 Ağustos tarihinden bu yana yerleştirmelere ilişkin şikayetler almaktayız. Bizlere iletilen şikayetlere ilişkin olarak öncelikle ÖSYM Başkanlığına başvuruda bulunulması gerektiğini 14.08.2005 tarihli haberimizde belirtilmişti. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'ye yapılan başvurular sonrasında genel olarak şu yanıt ÖSYM başkanlığınca verilmiştir.

"Başvurunuz üzerinde yapılan incelemede, 2005 yılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İlk Defa Atanacaklar İçin Tercih Forumunuzda ... sırada belirttiğiniz tercihinizin, ilgili kadronun program/ alan koşulunu karşılamamanız nedeniyle geçersiz sayıldığı, diğer kadrolara ise puanınız yeterli olmadığından yerleştirilemediğiniz saptanmıştır"

Oysa bize iletine bazı şikayetlere göre adaylar haklı görünmektedir. Örneğin: Önlisan mezunu olan ve 2158451 kodlu Kafkas Üniversitesi Bilgisayar İşletmeni kadrosunu tercih eden bir aday (şartlar, 1213, 3243, 7305) puanı yüksek olmasına rağmen bu tercihine yerleşememiştir. 1213 yaş koşulunu, 7305 Bilgisayar İşletmenliğine ilişkin ilişkin genel şartları (a-Öğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya b-Öğretim kurumlarının diğer bölümlerinden mezun olanlarınh Milli Eğitim bakanlığınca onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası sahibi olmaları), 3243 nolu şart ise "Bilgi İşlem Önlisans mezunu olmak" ifadesini taşımaktadır. Ancak ÖSYM bilgisayarı, sadece "Bilgi İşlem Önlisans mezunu olmak" şartını taşıyanların tercihlerini dikkate almış diğer adayları kapsam dışında tutumuştur. Oysaki bu şart genel şartların "a" bendini açıklayıcı durumdadır. Genel şartların "b" bölümü ise kapsam dışında tutulduğundan durumu uyan adayların başvurusu değerlendirilmemiştir.

Yine laborant mezunu olan ve tercih kılavuzunda aldığı unvanı gösteren bölümden laborantlığı seçen bir aday sağlık teknikeri olmasına rağmen sağlık teknikerliği koşulunu taşıyan bazı kadrolara yerleşememiştir. Bunun da nedeni unvan listesinde hem sağlık teknikerliği hem de laborantlık unvanlarının aynı ana bulunmasıdır.

Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir. ÖSYM bu yerleştirmelerde branş/alan kontrolü yapmıştır. Ve geçmiş yıllarda yapılan hatalkara nazaran daha az hata çıkmıştır. Yukarıda yer verilen hatalar ise geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak nitelikte oldukça azdır. Ancak yukarıda belirtilen hataların hata olup olmadığının tespitininin mahkemelerce yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede olaydan etkilenen adayların 60 gün içinde idari yargıda dava açması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber