Kanadalı İbrahimzadeh, kanserli hastalar için patenle Türkiye'yi turluyor

Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, kanser hastalarına dikkat çekmek amacıyla Türkiye'yi turluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar 3 bin 500 kilometreyi patenle dolaşan İbrahimzadeh, 6 bin 500 kilometreye çıkarak dünya rekoru kırmak istiyor.

Daha önce Japonya'da meydana gelen tsunamiye dikkat çekerek patenle tur düzenleyerek yardım toplayan İbrahimzadeh, bir buçuk ay önce Türkiye turu düzenlemeye başladı. Kanada'dan Türkiye'ye kanser hastalarına yardım etmek amacıyla ve dünya rekoru kırmak için gelen İbrahimzadeh, tura Ankara'dan başladı. Şu ana kadar Ankara, Kayseri, Samsun, Rize, Hopa, Artvin, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Konya, Alanya ve Antalya şehirlerini patenle dolaşan İbrahimzadeh, saatte 10 ile 100 kilometre hızla ilerleyebiliyor. 3 bin kilometre daha turlayacağını belirten İbrahimzadeh, İzmir, Edirne ve İstanbul'a gideceğini söyledi.

Tura başladığında 105 kilogram ağırlığında olan İbrahimzadeh, 15 kilogram vererek 90 kilograma düştüğünü ifade etti. Turu gerçekleştirirken bazı sıkıntılar çektiğini dile getiren İbrahimzadeh, Diyarbakır'da köpek saldırısına uğradığını anlattı. Birçok yerde de destek gördüğünü kaydeden İbrahimzadeh, Türk insanını sıcakkanlı bulduğunu belirtti.

İbrahimzadeh, diğer bir proje ile de 2013 yılı içerisinde Kanada'da 8 bin kilometrelik bir tur yapacağını, bu yeni proje ile Toronto'dan Vancouver'e kadar paten kaymayı planladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber