Kahta'daki linç soruşturması sonuçlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde küçük bir kıza cinsel tacizde bulunulduğu iddiasının ardından gerçekleşen linç girişimiyle ilgili soruşturma sonuçlandı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, olayın sonuçlandığını ve İlçe Emniyet Müdürü Ergün Ülgür'in başka göreve atandığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Nisan 2012 tarihinde Kahta ilçesinde küçük bir kız çocuğuna cinsel taciz yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan sanık F.İ.'ye linç girişiminde bulunulmak istenmesi sonrası yaşanan olaylara ilişkin bakanlık müfettişleri soruşturmasını tamamladı. Mehmet Metiner, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

?Soruşturma sonucu Kahta İlçe Emniyet Müdürü Ergün Ülgür, görevden alınarak havaalanında görevlendirildi. Yine aynı soruşturma kapsamında Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici'yle ilgili de disiplin soruşturması başlatılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirildi.

Nisan ayında Kâhta'da meydana gelen bir taciz iddiasının ardından, polisin vatandaşlara orantısız güç kullandığı, gaz bombası attığı, işyerlerini tahrip ettiği, vatandaşları copladığı ve gece yarısı mehter marşı eşliğinde Kahta cadde ve sokaklarında panzer yürüttüğü iddiaları üzerine soruşturma talebinde bulunmuştum. Müfettişler de ilçeye gelerek inceleme yapmıştı. İnceleme sonucunda düzenlenen rapora göre Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergün Ülgür görevden alınırken, Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ise disiplin soruşturmasına konu oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber