Teröre dualı protesto

BURAK ÇAN | ESKİŞEHİR - 06.09.2012 19:34 Eskişehirli sendikalar, son günlerde yaşanan şehit olaylarını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'ya yönelik tepkilerin yükseldiği gösterilerde, yüzlerce kişi ellerini semaya kaldırarak şehitler için dua etti.

Eskişehir'de sendikalar, teröre karşı birlik oldu. 4 gün önce Beytüşşebap'ta meydana gelen saldırıda 10 asker şehit olurken, 7 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. Ayrıca, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu 25 asker şehit olurken, 4 asker de yaralanmıştı. Türkiye'nin farklı illerine düşen acı haberler, Eskişehir'deki sendikaları teröre karşı birleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi önünde toplanan Türk-İş, Kamu-Sen ve diğer sendikalardan oluşan 500'e yakın gösterici, teröre olan tepkilerini dile getirdi. ?Şehitler ölmez vatan bölünmez', ?Kahrolsun PKK', ?Şehidim hakkını helal et bize' şeklinde sloganlar atan sendika üyeleri, daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulundu.

Diyanet'e bağlı sendika üyelerinin şehitler için yaptırdığı dua ile birlikte yüzlerce el semaya kalktı. Okunan dualara yüzlerce sendika üyesi hep bir ağızdan 'amin' dedi. Okunan Fatihalar şehitlerin ruhlarına gönderildi. Eylemde, daha sonra çatışmada şehit olan askerlerin isimleri okundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber