Besni Belediyesi'nden yaşanan su sıkıntılarına çözüm

Yaz mevsimi boyunca yaşanan su sıkıntılarına çözüm bulma arayışında olan Besni Belediyesi, sorunu yeni motopomp alınması ile çözecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Besni Belediyesi tarafından saniyede 160 litre su basacak olan 6 adet yeni motopomp alınacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, "Bilindiği üzere 2012 yılı yaz sezonunda ilçemizde meydana gelen içme suyu sıkıntısı nedeniyle gerek

belediyemiz hoparlöründen ve gerekse yerel gazeteler aracılığı ile açıklamalar yaptığımız halde yanlış anlamalara neden olabilecek aslı olmayan iddiaların ortaya atıldığı, değirmen çayı su gözündeki motopompların elektrik parasının fazla gelmemesi için belediyemiz tarafından bilerek kesildiği söylentileri üzerine açıklama yapmayı zaruret duyulmuştur. Bilhassa yaz mevsiminde değirmen çayı su gözünde çalışan motopompların sarf ettiği elektrikten dolayı her ay belediyemizce 90-100 bin TL arasında elektrik faturası ödemekteyiz. Değirmen çayı su gözünde kullanmakta olduğumuz elektrik köy hattından verildiğinden, köylerdeki arızalardan dolayı değirmen çayı su gözünü de etkilemekte olup, bu nedenle sık sık elektrik arızası meydana geldiğinden motopomplarımızda bu nedenle yanmakta ve motopompların arızası giderilinceye kadar ilçemizde elimizde olmayan nedenlerden dolayı su sıkıntısı meydana gelmektedir. İlçemizde uzun süreli su sıkıntısı yaşanmaması için yapılan fizibilite çalışmaları sonucu mevcut ishale hattına saniyede 160 litre su basacak 6 adet yeni motopompun alınması için ihale süreci başlatılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber