Fırtınada yıkılan 300 yıllık çınar ağacı yerine dikildi

Bartın'da önceki ay yaşanan fırtınada yıkılan ve 300 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağacı, belediye ekipleri tarafından yeniden yerine dikildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentte 15 Ağustos günü meydana gelen şiddetli fırtınada Kemerköprü Mahallesi Belediye Sosyal Tesisleri bahçesindeki çınar ağacı kökünden sökülerek, devrilmişti.

O günden bu yana dalları kesilen çınar ağacının 3 metre çapındaki gövdesi, belediye ekipleri tarafından iş makinesi yardımıyla kaldırılarak tekrar yerine dikildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yaklaşık 20 gün önce kentte yaşanan fırtınada çok sayıda çatının uçtuğunu ve ağaçların kökünden sökülerek yıkıldığını anımsattı.

Belediye olarak güzelliklerin ve tabiat varlıklarının korunmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda geçen ay yaşanan fırtına felaketi esnasında kökünden sökülerek devrilen Belediye Sosyal Tesislerimiz yanındaki çay bahçesinde bulunan 300 yıllık ağacın gövdesini bir vinç ve kepçe yardımıyla yerine yerleştirdik. Belediyemize bağlı ekiplerce budama işlemleri de yapılan tonlarca ağırlıktaki yaşlı ağacın kökü, yaklaşık 3 metre derinlikteki çukurun toprakla sıkıştırılmasıyla desteklendi. Bu çalışma ile güvenlik açısından sıkıntı oluşturması da önlenen ağaç tekrar doğaya ve Bartın'a kazandırılmış oldu. Ağacın yeniden filizleneceğini, dallanacağını umuyoruz."

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber