İlden ilçeye doğum sevki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doğum doktorunun askere gitmesiyle Hakkari'deki hastaların, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan hasta yakınları, ilçeden ile sevklerin yapılması gerekirken bunun tam tersinin yaşanmasının ildekilerin bir ayıbı olduğunu söyledi. Hastanede doktor olmadığı için rahatsızlanan eşini gece geç saatlerde şehirden 80 kilometre uzaklıkta bulunan Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürmek zorunda kaldığını belirten İbrahim Aşan isimli vatandaş, AB'ye girmeye hazırlanan bir ülkeye bunun yakışmadığını kaydetti. Sıkıntının giderilmesi için gerek ildeki yetkililerin gerekse mecliste bulunan 3 milletvekilinin konunun üzerine gitmemesinden yakınan Aşan, bozuk ve tehlikeli olan yolda hastaların kan kaybından veya başka nedenlerden dolayı hayatlarını kaybetmesi halinde, bunun tek sorumlusunun yetkililer olacağını ifade etti. İlçeye sevk edilen bir çok hastanın yolda doğum yaparak geri döndüğünü iddia eden Aşan, sağlıksız ortamlarda dünyaya gelen çocukların vebalinin büyük olduğunu anlatarak, anne ve bebeklerinin yollarda ölmemesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.


İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise, Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde görevli Uz. Dr. Ergün Toprak'ın vatani görevini yapmak üzere ilden ayrılmasıyla birlikte yaşanan sıkıntının giderilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber