Astana heyeti, Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gezdi

Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan'ın Başkenti Astana'yı Ankara'da ağırlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Ankara'da Astana Günleri' kutlamaları kapsamında Başkent'e gelen Astana Belediye Meclis Başkanı Yessilov Sansyzbay, Astana belediye meclis üyeleri ve daire başkanlarından oluşan diplomatik heyet, Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezdi.

Astana heyeti, ilk olarak Ankara Kalesi'nde tarihi eserlerin yer aldığı Çengelhan'da bir araya geldi. Burada heyet onuruna verilen yemeğe, Astana Belediye Meclis Başkanı Sansyzbay ile beraberindekilerin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal ve bürokratlar katıldı.

Kazakistan kültürünü Ankara'ya taşıyacak olan 'Ankara'da Astana Günleri' kutlamaları kapsamında Başkent'e gelen yaklaşık 200 kişilik Astana heyetinin ilk kafilesi olan diplomatik heyete 'hoşgeldiniz' diyen Ölmez, ?Astana'dan buraya teşrif eden değerli hanımefendi ve beyefendiler aslında kendi evlerine geldiler. Bundan sonra her iki başkentteki bu kutlamaların daha uzun yıllar devam etmesini temenni ediyoruz." dedi.

Ankara'nın dört bir tarafının Kazakistan bayraklarıyla donatıldığı etkinlikler kapsamında Başkent'te olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Konuk Başkan Sansyzbay da Kazakistan'ın kültürünü Ankara'ya daha geniş bir biçimde tanıtmak için Başkent'te bulunduklarını söyledi. Türkiye ile Kazakistan'ın aynı kültürden geldiklerini de anlatan Sansyzbay, iki başkent arasındaki işbirliği anlaşmasıyla bundan sonra ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade ederek, ?Ankara'ya her seferinde büyük bir gurur ve sevinçle geliyoruz. Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk kutlayan ve elini uzatan Türkiye Cumhuriyeti olmuştur ve bizim halkımız bunu asla unutmaz.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara Kalesi çevresinde gezen heyet, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni de gezerek, eserler hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber