Berlingo buldu, polis kamerası kaydetti

İstanbul'da Sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu zanlılarına yönelik düzenlenen operasyon nefes kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Harekât Şube Müdürlüğü timlerinin desteğiyle yapılan operasyonda esrar, bonzai, kokain ve hint keneviri ele geçirildi. Dedektör narkotik köpeği Berlingo'nun mahareti polislerin işini hayli kolaylaştırdı. Nefes kesen operasyonun bütün aşamalarında polis kamerası da kayıt yaptı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 8 ay önce başlattığı bir soruşturmada operasyon aşamasına gelindi. Yurt İçi Uyuşturucu Şebekeleri ile Mücadele Amirliği (YUŞ) tarafından yürütülen çalışmada Sultangazi, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli'de belirlenen adreslere yönelik operasyon düzenlendi. Polis kamerası da, operasyonun her anını saniye saniye kaydetti.

Operasyon adreslerine yaklaşan ekipler birim amiri tarafından telsiz anonslarıyla uyarıldı. Özel harekât ekipleri belirlenen adreslere girerek operasyona destek verdi. Şüpheliler yere yatırılarak gözaltına alındı. Adreslerden birinde yapılan aramada gözaltına alınan şüpheli, evinde uyuşturucu bulunmadığını söyledi. Evdeki aramada da uyuşturucu bulunamadı. Ancak devreye eğitimli narkotik köpeği Berlingo girdi. Evde ve evin bahçesinde arama yapan Berlingo bahçedeki bir alanda tepki verdi. Bahçede bir poşet içinde bulunan malzemelerin uyuşturucu olduğu belirlendi. Şüpheli gözaltına alındı.

Diğer adreslerle birlikte yapılan operasyonda 430.2 gram esrar, 50 gram bonzai isimli uyuşturucu madde, 163 gram eroin katkı maddesi, 0.25 gram kokain ile 7 kök hint keneviri ele geçirildi. Ayrıcı uyuşturucudan elde edildiği düşünülen 11 bin 230 lira ile 100 euro ve 50 ABD Doları'na da el konuldu. Toplam 18 şüpheli gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yapılan işlemlerin ardından iki şüpheli kanser hastası oldukları için adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldı. Geri kalan şüphelilerden 13'ü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber