Pazar yeri, afet anında barınma merkezi olacak

Tokat'ın Erbaa ilçesinde eski buğday pazarının yerine yapılması planlanan halk pazarı, doğal afetlerde barınma merkezi olarak kullanılabilecek şekilde inşaa edilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altı otopark, üzeri halk pazarı olacak şekilde planlanan pazar yerinin inşaatında 'Afette Dönüştürülebilir Pazaryeri' modeli kullanılacak. Proje Türkiye çapında ilk olarak Erbaa'da uygulanacak.

İhalesi gelecek yapılacak proje hakkında bilgi veren Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, ?İlçemiz birinci derece deprem bölgesi olduğundan, tüm çalışmalarımızı bu kapsamda değerlendirmek zorundayız. Ülkemizde yaşanan deprem sonrasında barınma ihtiyaçları her zaman büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmıştır. Biz de buradan hareketle afet anında geçici barınaklara dönüştürülebilecek 'Afette Dönüştürülebilir Pazaryeri Ar-Ge Projesi'nin gerçekleştirilmesi çalışmalarımıza başladık. Bu hizmet yalnız Erbaa'ya değil tüm ülkeye hizmettir." dedi.

Öte yandan, Erbaa Belediyesi'nin desteğiyle Yapısal Çelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (YAÇEM) tarafından dört akademisyen ve üç mühendisten oluşan bir ekip ile yürütülen proje çalışmaları sürüyor. Afet anında geçici barınaklara dönüştürülebilecek 'Dönüştürülebilir Pazaryeri Projesi'nin diğer belediyelere örnek olabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber