Kocasinan'da okullar haşerelere karşı ilaçlandı

Kayseri Kocasinan Belediyesi, yeni eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala ilçedeki okulları haşere ve mikroplara karşı ilaçladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma kapsamında okulların derslik, yemekhane, yatakhane, bodrum, kazan dairesi ve tuvaletleri dezenfekte edildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ?sağlıklı gelecek, sağlıklı nesillerle gelecek' düşüncesiyle, eğitim ve öğretim mekanlarını dersler başlamadan önce haşere ve mikroplara karşı ilaçladıklarını söyledi.

Başkan Yıldız, geleceğin sahibi çocukların sağlıklı mekanlarda eğitim almasını sağlamak amacıyla ilçe sınırlarındaki bütün okulları, eğitim ve öğretim sezonu başlangıcında ve sömestr tatilinde olmak üzere yılda iki kez ilaçladıklarını söyledi.

Okulları, haşere ve bulaşıcı mikroplardan temizleyerek, öğrenciler için sağlıklı eğitim ve öğretim mekanları oluşturmayı istediklerini vurgulayan Yıldız, ?Okullarda; sınıf, yemekhane, yatakhane, bodrum, kazan dairesi ve tuvaletleri ilaçlayıp, dezenfekte ediyoruz. Temiz ve sağlıklı çevre oluşturmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında bütün öğretmen, öğrenci ve idarecilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Veteriner Müdürü Şaban Özdemir de okullarda patojen mikroorganizma taşıyabilen haşereleri ve enfeksiyon yeteneğine sahip mikroorganizmaları, çocuklara zarar veremeyecek şekilde etkisiz hale getirmek amacıyla okulları çeşitli şekillerde ilaçladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber