Mamaklı kadınların takı tasarımları Belçika'da pazarlanıyor

Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi'nde takı tasarım kursu alan bir ev hanımının tasarladığı takılar Belçika'da satışa sunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ev hanımı yeni siparişleri yetiştirmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Mamaklı ev kadını Meral Karadavut, amatör olarak ilgilendiği takı tasarımcılığını, Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi'nde verilen takı tasarım kurslarına katılarak profesyonel hale getirdi. Meral Karadavut'un tasarımları Belçika'da esnaflık yapan Gülcan Çifçi isimli gurbetçi bir vatandaşın dikkatini çekmesi üzerine bu el emeği göz nuru tasarımlar Belçika'ya gönderildi. Tasarımlarının Belçika'ya gitmesinin ve orada satışa sunulmasının şaşkınlığını yaşadığı belirten Meral Karadavut, Avrupalı kadınların ve gurbette yaşayan vatandaşların takılara rağbet gösterdiğini dile getirdi. Belçika'ya giden takıların tamamen el işçiliği olduğu söyleyen Karadavut; küpe, yüzük, gerdanlık, bileklik ve broştan oluşan koleksiyonunu otantik, spor ve klasik tarzda tasarladığını anlattı. Yeni tasarımlar içinde kolları sıvayan Meral Karadavut, elde ettiği kazançla aile bütçesine destek olduğunu anlattı. Yarım kalan eğitimini tamamlayacağını dile getiren Meral Karadavut; ?Eğitimimi tamamladıktan sonraki en önemli iki hedefim; aile merkezlerinde takı tasarım hocası olmak ve kendine ait bir iş yeri sahibi olmak." dedi.

Aile merkezlerinden binlerce Mamaklı kadının faydalandığı, aile merkezlerinde alanında uzman hocalar tarafından çok çeşitli branşlarda eğitim hizmeti verildiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de; ?Sosyolojik olarak toplumları bir nevi toprağa benzetiyorum. Toplumda tıpkı toprak gibi, ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Başak Mahallesi'nde hizmete sunduğumuz aile merkezini eğer bir tohum olarak düşünürseniz bu gün karşımıza çıkan bu güzel tabloyu da bir meyve olarak yorumlayabilirsiniz. İmkan sunulduğunda Mamaklı hanımların gerçekten büyük başarılara imza atacağına olan inancım her zaman tamdır. Elimizdeki imkanları en doğru şekilde kanalize ediyoruz. Mamak aile merkezlerinde bu şekilde adı duyulmayan onlarca başarılı çalışmanın altında Mamaklı kadınların imzası var. Toplumun temel taşını oluşturan kadınlarımıza verdiğimiz destek her geçen gün daha da artacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber