Meclisten ilçelere sel yardımı

Genel Meclisi, selden zarar gören 17 ilçeye 1 milyon 209 bin TL ödenek aktardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Genel Meclisi eylül ayı 5. bileşimi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Eylül ayının son bileşiminde Samsun'da yoğun yağış sebebiyle zarar gören 17 ilçenin alt yapıları gündeme alındı.

Gündem maddesini okuyan İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Tarım, ?İl Genel Meclisi'nin 7 Ağustos 2012 günlü birleşiminde komisyonumuza havale edilen, Samsun'da geçtiğimiz günlerde yoğun yağış sebebiyle alt yapısı zarar gören 17 ilçemizin hasarlarının giderilmesi için 2012 yılı İl Özel İdaresi birimlerin bütçelerindeki ödenek durumlarının gözden geçirilerek, temin edilecek ödeneğin söz konusu ilçelerin birliklere yardım tertibinde aktarılması uygun görülmüştür. Samsun genelinde geçmiş aylarda aşırı yağan yağmurlar nedeniyle yaşanan sıkıntılardan dolayı İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kendi öz kaynaklarından çalışmalar yapmış, yaptıkları çalışmalara rağmen sıkıntıların devam etmesi nedeniyle İl Özel İdaresinin 2012 yılı gider bütçesine konan ve bu yıl harcanması mümkün olmayan ayrıca harcama sonrası bakiye kalan ödeneklerden, kara taşıtı alımı tertibinden 324 bin, hizmet alımları tertibinden 100 bin, panorama 1919 yapımı tertibinden 250 bin, Kavak futbol sahası suni çim yapımı tertibinden 50 bin, Terme ilçesi suni çim saha yapımı tertibinden 20 bin, Havza futbol sahası suni çim saha yapımı tertibinden 30 bin, İller Bankası'na verilen paylar tertibinden 120 bin, kamu ortakları tertibinden 180 bin, yatırımları hızlandırma ödeneği tertibinden 100 bin, doğal afet giderlerini karşılama ödeneği tertibinden 30 bin ve ilama bağlı borçları karşılama ödeneği tertibinden 5 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 209 bin TL tenzil edilerek paralar ilçelere aktarılmıştır. Buna göre Bafra ve Çarşamba birlik yardımlarına 120'şer bin, Alaçam, Ayvacık, 19 Mayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Yakakent, Atakum ve Canik birlik yardımlarına 91'er bin, Vezirköprü birlik yardımına 50 bin ile Asarcık, Havza, Kavak, Ladik ve İlkadım birlik yardımlarına da 20'şer bin TL ödeneklerin köylerin yol, su, köprü, hafriyat, kanalizasyon ve dolgu gibi işlerinde kullanılmak üzere tahsis edildi? dedi.

SELDEN 23 KÖPRÜ, 184 MENFEZ ZARAR GÖRDÜ

Daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 2012 içersinde İl Özel İdaresi ve KÖYDES çalışmaları hakkında İl Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın bilgi verdi. 2012 yılında Samsun İl Özel İdaresi ve KÖYDES kapsamında yapılan yol yatırım çalışmalarında stabilize yol olarak bin 439 km yol yapımı planlandığını belirten Aydın, ?Ağustos 2012 ayı içersine kadar 322 km yol bitirildi. Yama yol olarak da 2 bin 67 km planlandı ve şuana kadar bin 280.5 km yola yama yapıldı. Samsun'da meydana gelen sellerden 23 köprü, 184 menfez, 367 km'lik stabilize yol, 108.5 km'lik asfalt ve 43 köy içme suyu ve 2 kanalizasyon hasar gördü? diye konuştu.

ARSLAN CHP GRUBUNU ELEŞTİRDİ

Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın'ın bilgilendirmesinden sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sabri Arslan, Aydın'ın konuşması esnasında İl Özel İdaresi ve KÖYDES çalışmalarını dinlemeyen CHP grubunu eleştirdi. Arslan, ?Meclisin en önemli konusunu şu anda burada izah ediliyor. Muhalefet bazında her yerde her şeyi söyleyen ama mecliste olma sadakatini göstermeyen CHP'nin durumunu sizlere göstermek istiyorum. Bu konuya ne kadar ilgili olduklarını, bu halk ile bu meseleyi ne kadar sağlıklı iletişim halinde götüreceklerini ve önümüzdeki seçimlerde bu millete ne anlatacaklarını merak ediyorum? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber