Emekli asker Türk Silahlı Kuvvetlerine dönmek istedi

Foçalı emekli bir astsubay, bölücü terör örgütü PKK ile tecrübeli askerlerin savaşması gerektiğini söyleyerek,TBMM'den bununla ilgili bir önerge hazırlanmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Foça Şubesi Başkanı Şeref Alkoç, son zamanlarda Türkiye genelinde süre gelen PKK olaylarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek; "Botumu beremi alıp tekrar askere gitmek istiyorum. Bununla ilgili yasa çıkarılmasını Meclis'ten istiyorum" diye konuştu.

"Şehitlerin fazlalaşması beni ve bütün arkadaşlarımı derinden üzmekte ve endişelendirmektedir" diyen Alkoç; bu olayların durdurulması ve emekli astsubay olarak askere gitmek istediklerini söyledi. Bununla ilgili emekli,kıdemli tecrübeli askerlerden tekrar istifade edilmesinden yana olduğunu anlatan Alkoç, şöyle konuştu: "Botumu beremi alıp tekrar askere gitmek istiyorum. Hakkari'ye gidip savaşmak istiyorum. TBMM'den bunu talep ediyorum."

Afyon'da olan patlamada kaybedilen 25 şehit ile ilgili değerlendirmede bulunan Alkoç; üst rutbe askerleri ve devlet yöneticilerini sağ duyuya davet ettiğini belirterek şunları söyledi: "Gecenin bir vakti askerin cephanelikte ne işi var? Savaş durumu olsa bunu anlarım. Fakat gece far ışığında niye malzemelerin boşaltıldığını anlayamıyorum."

Terörde tecrübeli, emeği geçmiş komutanların yargılandığı ve istifa ettiğini dile getiren Alkoç; yaşananları hazmedemediğini söyledi. Üst düzey askerler yargılanırken PKK'ya destek veren DTPlilerin kucaklaşmasını hazmedemediğini anlatan Alkoç; sözlerini şöyle tamamladı: Meclis'ten önerge verilmesini istiyorum. Botumu, beremi giyip Hakkari'ye gitmek istiyorum. Meclis'ten bunu talep ediyorum. Silah arkadaşlarımında hazmedemediğinden eminim. Tekrar silahlı kuvvetlere dönmek istiyorum. Artık bıçak kemiğe dayanmadı, delip geçti"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber