Bursa'nın geçmişi 'Harman Yeri' gecesi ile sahnelendi

Bursa'da, somut olmayan kültürel mirasın korunarak geleceğe taşınması amacıyla hazırlanan ?Harman Yeri' başlıklı kültür gecesi, kentin yüzlerce yıllık tarihine ışık tuttu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşması', kentin kültürel kimliğini tüm yönleriyle gözler önüne serdi. Buluşma kapsamında Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından bu yıl 2'incisi hazırlanan ?Harman Yeri' programı da Bursa'nın geleneksel köy kültürünü, insanların yaşamlarından örneklerle sahneye taşıdı. Doğumdan ölüme kadar tüm hayati konuların incelendiği program, gönüllülerin de aralarında yer aldığı 35 kişilik bir ekip tarafından Bursa'nın 71 köyü gezilerek derlendi.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda canlandırmalarla sahneye taşınan Harman Yeri, gelin alma törenlerinden çocuk oyunlarına kadar yöresel tüm detayları orijinal haliyle vatandaşlarla buluşturdu. Kentin folklorik özelliklerinin sunulması açısından önem taşıyan programda, köylerde tespit edilen ve yeniden düzenlenerek sunulan türkü ve ninniler de Bursalılara sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu'nun yorumladığı halk dansları da izleyenlerden alkış topladı. Harman Yeri programını, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin temsilcileri de büyük ilgi ve keyifle izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber