Süleyman Şah Kampı, Akçakaleli gençlerin iş kapısı oldu

Akçakale'deki Süleyman Şah Mülteci Kampı, alt yapı hizmetleri, güvenlik hizmetleri, yemek ve temizlik hizmetlerinde istihdam edilen işçi sayısı beş yüzü geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esad zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için açılan mülteci kamplarından biri olan Sülayman Şah Kampı'nın kapasitesi on bin kişi. Kampta mültecilerin en iyi şartlarda yaşaması için Akçakale Kaymakamlığı ve Akçakale Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Mültecilere verilecek hizmetleri yerine getirmekte büyük bir iş yükü getiriyor. Bu kapsamda alt yapı hizmetleri, güvenlik hizmetleri, yemek ve temizlik hizmetlerinde istihdam edilen işçi sayısı beş yüzü geçti. Açılan bu kamp sayesinde iş bulumayan gençler sigortalı iş bulmanın sevincini yaşıyor.

Öte yandan gençlerin mülteci kampında çalışmaya başlaması ilçe esnafının çalıştırılacak eleman bulamamasına sebep oluyor. İlçe esnaflarından Mahmut Şahin, "Bu kamp açıldığından beri çalıştıracak personel bulamıyoruz. İlçemizdeki işsiz gençlerin çoğu mülteci kampında çalışmayı tercih ediyor. Bu da bizim eleman konusunda sıkıntı yaşamamıza sebep oluyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber