'Okul alışverişi güvenilir yerlerden yapılmalı'

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala okul alışverişleri hız kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin ders başı yapacağı yeni eğitim dönemi öncesinde piyasaya sürülen Çin malı ürünler tehlike saçıyor. Çin malı okul malzemelerinin sağlık açısından vahim sonuçlar doğurabileceğini söyleyen NT Mağazaları Eskişehir Şubesi Müdürü Hacı İbrahim Demir, vatandaşların yerli firmaların ürünlerini tercih etmesi önerisinde bulundu.

Satın alınacak okul araç ve gereçlerinde uluslararası standartlar olması gerektiğini belirten Hacı İbrahim Demir, NT Mağazaları olarak yılda 25 milyon müşteriye hizmet verdiklerini söyledi. Halk sağlığı konusunda hassas davrandıklarının altını çizen Demir, ?Mağazalarımızda sunacağımız kırtasiye ürünleri için geniş kapsamlı tedbirler aldık. Testlerden geçmeyen, zararlı kimyasal maddeler içeren ve uluslararası standartlara uygun olmayan kırtasiye malzemeleri, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle önlemleri daha da artırdık.? dedi.

"TEDARİKÇİ FİRMALARDAN GÜVENLİ LABORATUVAR RAPORU İSTİYORUZ"

Satışa sunacakları ürünlerin tedarikçi firmalarından 'güvenilir laboratuvar test raporu' talep ettiklerini belirten Demir, 65 ilde bulunan yaklaşık 152 mağazaya gelen ürünleri tek merkezden temin ettiklerini dile getirdi. Tedarikçilerden ürünlerin numunelerini ve laboratuvar sonuç belgelerini talep ettiklerini belirten Hacı İbrahim Demir, ?Bilgi ve belgeler tamamlandıktan sonra satın alma sürecini başlatıyoruz. Mağazalarımızda ortalama 13 bin çeşit ürün sergiliyoruz. Bu yaklaşımla mağazalarımızda bulunan ürünlerin kalite ve güven standartlarının oluşturulmasını sağlamaktayız. Kriterimiz çok açık ve net; kendi evlatlarımızın kullanmasını istemeyeceğimiz ürünleri mağazalarımızda bulundurmuyoruz. Bu şekilde kontrollü ve yaygın bir uygulama sektörde yok." ifadelerini kullandı.

"YERLİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN"

Türk firmalarının okul araç ve gereçleri üretme konusunda kaliteden ödün vermediğini vurgulayan Demir, vatandaşları yerli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyardı. Çin malı ürünlerin kanserojen madde içerdiğinin altını çizen Demir, ?Piyasadaki ürünlerin sadece yüzde 30'u yerli ürün. Bu rakamın artması gerek. Vatandaşlarımız güvenli olan yerli ürünleri tercih etsin. Bizler NT Mağazaları olarak kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız ürünleri satmıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber