Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci servislerine 'trafiğe boş çıkmayın' uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 Eylül'de eğitime başlayacak anaokulu ve ilköğretim 1.sınıflar ile okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü trafikte yaşanabilecek sorunlara karşı bir dizi gerekli tedbirler aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararların hazırlıkları gözden geçirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrenci servislerinin daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulların açılacağı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları hakkında uyarılarda bulundu. Okul servislerinin trafiğe boş çıkmamaları için gerekli kayıtlarını bir hafta önceden bitirmeleri gerektiğini açıklandı. Öğrencilerin kesinlikle evlerinden alınıp evlerine bırakılacağının altı çizildi.

Ulaşımda ve eğitimde sorun yaşanmaması için vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarını da tavsiye eden yetkililer, otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi ve özel araçlara da izin verilmeyeceği uyarısında bulundu. Otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçların da çekilip ceza uygulanacağı ifade edildi.

Toplu taşıma araçlarına da bazı kurallar getiren yetkililer, durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirmelere de müsaade edilmeyeceği uyarısında bulundu. Kurallara uymayanlar hakkında ceza-i işlem uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber