Halka ilk yardımın önemi uygulamalı anlatıldı

Dünya İlkyardım Günü Bursa'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Bursa Şubesi önünde toplanan grup Orhangazi Parkı'na yürüdü. Gönüllülerin de içinde bulunduğu grup, burada yaptığı ilk yardım gösterileri ile konunun önemini anlatmaya çalıştı.

Tüm dünyada olduğu gibi Bursa'da da etkinliğin ana teması ?Savunmasız gruplara ilk yardım' olarak belirlendiği için engelli vatandaşlar ön plana çıktı. Bundan dolayı bazı ilk yardım uygulamaları engelli vatandaşlar üzerinde denendi. Vatandaşların ilgi ile izlediği ilk yardım gösterilerinde özellikle kanamalı ve baygın hastalara yönelik uygulanması gereken önlemler dikkatlice takip edildi. Gerçeği aratmayan uygulamalarda özellikle kanamalı bir hastaya yapılan ilk yardım büyük beğeni topladı.

Etkinlikle hayat kurtarıcı, doğru ve etkin ilk yardım uygulamaları görevli uzman ekipler tarafından halka sunuldu. İlk yardım gösterilerinin ardından oluşturulan ?insancıl ilk yardım zinciri' kapsamında tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Bursa'da da saat 12.00'da eş zamanlı olarak ilk yardım balonları uçuruldu. Orhangazi Parkı'nı çeviren Kızılay gönüllüleri ve vatandaşlar ellerine aldıkları ?ilk yardımı öğren, hayat kurtar' yazılı balonları saat 12.00 olunca geri sayım ile hep birlikte uçurdu. Etkinlikte ilk yardım simülasyon ve senaryo gösterilerinin sunulması ile ilginç görüntüler ortaya çıktı.

AMAÇ HALKA İLK YARDIMI ÖĞRETMEK

Türk Kızılayı Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, ilk yardım ile ilgili en basit uygulamaların dahi bazen hayat kurtaracağına dikkat çekerek, ?Dünya İlkyardım Günü'nün amacı halkın ilk yardım ile ilgili basit uygulamaların dahi hayat kurtardığını, her bireyin ilk yardım öğrenmek ve hayat kurtarmak için yeterli potansiyele sahip olduğunu fark etmelerini sağlayarak ilk yardım öğrenmelerini teşvik etmek. Bununla birlikte de ilk yardım gönüllü sayısını artırmak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber