Astana heyeti Dikmen Vadisi'ni gezdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kazakistan'ın Başkenti Astana'dan gelen heyet, kent turuna Anıtkabir'in ardından Dikmen Vadisi'nde devam etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Ankara'da Astana Günleri' kutlamaları kapsamında Başkent'e gelen Astana Belediye Meclis Başkanı Yessilov Sansyzbay, Astana Belediye Meclisi üyeleri ve daire başkanlarından oluşan diplomatik heyet, Anıtkabir, Dikmen Vadisi ile Çankaya Hanımlar Lokali'ni gezdi.

Başkent Ankara'yı 3 gün boyunca Astana kültürüyle kaynaştıran kutlamalar kapsamında Ankara'ya gelen Astana heyeti, Anıtkabir gezisinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri hakkında bilgiler aldı. Astana Belediye Meclis Başkanı Sansyzbay ile beraberindekiler Dikmen Vadisi üzerindeki Çankaya Hanımlar Lokali'ni gezdi. Heyet, burada Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu'dan Hanımlar Lokali ve diğer sosyal projeler hakkında bilgi aldı. Benzer projelerin mutlaka Astana'da hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, Okuroğlu'ndan Hanımlar Lokali hakkında yazılı dokümanlar isteyen Sansyzbay'a, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal ise kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Ardından Dikmen Vadisi'ni golf arabalarıyla gezen heyet, hayranlıklarını belirterek, sık sık mola verip fotoğraf çektirdi.

Ankara'ya ilk resmi ziyareti olduğunu dile getiren Astana Belediye Meclis Başkanı Yessilov Sansyzbay, ?Ankara gerçekten çok hoşuma gitti. Büyükşehir Belediyesi çok büyük işler yapıyor. Her sene geliştiğini görüyoruz. Ankara gerçekten çok güzel bir şehir.? ifadelerini kullandı.

Mimari açıdan hiçbir şehrin Ankara'ya benzemediğini ifade eden Sansyzbay, Başkent'i kendilerine örnek olarak gördüklerini söyledi.

Ankaralıların kendilerini çok iyi karşıladığını da sözlerine ekleyen Sansyzbay, Başkan Gökçek ve ekibine teşekkür ederek, programlardan çok memnun kaldıklarını, iki şehir arasında ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber