SODES Fuarı'nda en iyi projeler ödüllendirilecek

Malatya'da 13 Eylül'de başlayacak 2. Sosyal Destek Programı (SODES) İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'nda Türkiye genelindeki en iyi projeler ödüllendirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuarda ayrıca illerin projeleri de sergilenecek.

Malatya Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, SODES projelerinin yardıma ihtiyaç duyan, dezavantajlı insanların desteklenmesi amacıyla yürütülen projeler olduğunu ve Türkiye'de 30 ilde uygulandığını belirtti.

Malatya'nın 75 projeyle bu yıl da en fazla proje üreten il olduğunu ve bu sayının daha da artacağına inandıklarını belirten Vali Şahin, şöyle devam etti: ?Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES), istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. Yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan SODES projeleri, istihdam edilebilirliği artırmayı, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerini amaçlamaktadır.?

Yürütülen çalışmalar kapsamında 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'nın 13 Eylül itibariyle Kalkınma Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Belediyesi'nin işbirliğinde Malatya'da başlayacağını kaydeden Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da etkinliklere katılacağını bildirdi.

Etkinlikler çerçevesinde Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye genelindeki en iyi projelerin ödüllendirileceği bir programın düzenleneceğini anlatan Şahin, ayrıca illerin projelerinin sergilendiği bir fuarın açılacağını kaydetti. Şahin, Malatyalıları buradan istifade etmeye çağırdı.

SODES BİSİKLET YARIŞI DÜZENLEYECEK

Öte yandan fuar kapsamında bisiklet yarışı düzenlenecek. SODES Proje Koordinasyon Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı Malatyada 30 ilin katılımıyla SODES Fuarı Bisiklet Yarışı düzenleyecek. 13-14-15 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek yarış, erkek ve bayanlar olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılacak. Her kategoride dereceye girenlere kupa, birincilere cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın, üçüncülere de çeyrek altın verilecek. Yeni belediye hizmet binası yanındaki alanda yapılacak yarışlar için 14 Eylül Cuma günü 08.00-09.45 saatlerinde kayıt alınacak. Yarış, saat 10.00'da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber