Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin temeli atıldı

Kula'da hayırsever işadamının desteğiyle yaptırılacak Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesinin temeli, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin katıldığı törende atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Kula ilçesinde hayırsever iş adamı Lütfü Bakırcı'nın desteğiyle yaptırılacak ve iş adamının 2 yaşındaki kızı 'Tuana Nur'un adı verilecek olan 12 derslikli Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ile 288 kapasiteli öğrenci yurdu inşaatının temeli atıldı. Dört Eylül Mahallesi'nde Bahar Kooperatifi yanına yapılacak olan ve toplam inşaat alanı 5 bin 856 metrekare olan Tauna Nur Bakırcı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve

3 bin 330 metrekarelik 288 kişi kapasiteli yurt inşaatının temel atma törenine Manisa Valisi Dr. Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Musa Özgül, Belediye Başkanı Selim Aşkın, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, Hayırsever İşadamı Lütfi Bakırcı ve ailesi, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Makrom İnşaat sahibi, hayırsever işadamı Lütfi Bakırcı, firmalarının eğitime çok önem verdiğini belirterek, "Doğru bir eğitimin, günümüz ve geleceğimiz için ne kadar faydalı olacağının bilincinde olmamız, bu gayede doğru adımlar atmamızı sağlamaktadır. Bu bakış açısıyla hem çalışanlarımızın eğitimine hem de sosyal projeler vasıtası ile halkımızın eğitimine katkı sağlamak bizlerin daima en görevlerinden biri olacaktır" dedi.

5 yılda 22 okul yaptırdıklarına ve hedeflerinin 25 okul olduğuna vurgu yapan Bakırcı, " 'Veren el, alan elden üstündür'. Sizin de desteklerinizle çığ gibi büyüyoruz. Bizim sizden tek isteğimiz ise, sevgi ve kucaklaşma. Amacımız, çocuklarımızın rahat ders görebileceği binalar yaptırmak ve eğitim sektöründe bir taş da bizim koyabilmemiz. Bunun verdiği huzur yetiyor" diye konuştu.

Turizm kenti olma ilerleyen Kula'da turizm ve otelcilik meslek lisesinin açılmasının kendilerine mutluluk verdiğini belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, Kula'da başlatılan eğitim seferberliğine destek olan Lütfi Bakırcı'ya sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.

Aşkın, "Hayırsever iş adamı Lütfi Bakırcı'ya tüm hemşehrilerim adına tekrar teşekkür ediyorum. Makrom Yapı tarafından okulumuzun bir an önce tamamlanıp eğitime başlaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. 6 Temmuz'da protokolünü imzaladığımız okulumuzun inşaat çalışmaları gördüğünüz gibi 1 ay gibi bir zamanda planlanmaya başlandı. Hedefimiz 1 yıl içersinde okulumuzu tamamlamaktır" dedi.

"10 YILDA EĞİTİMDE REKOR KIRDIK"

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bugün temeli atılan Tuana Nur Bakırcı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin eğitim camiasına Kula'ya ve Kulalılara hayırlı olmasını dilerim" dedi. Geride bırakılan 10 yıl öncesine oranla eğitim alanında kalitenin yükseldiğini, okulların yenilendiğini, bununla birlikte öğretmen sayısının artırıldığını, okullarda donanım eksikliklerinin bulunmadığını ifade eden Tanrıverdi; "Okumak, bilgili olmak, bilgiye ulaşmak zorundayız. Geleceğimizi birlikte inşa ederken, yarınlarımızı hazırlarken, ülkemizi gelişmiş ülkeler sınıfına sokmak için eğitime ve bilgiye daha çok ihtiyacımız olacaktır.Yıllarca eğitimin öneminden, gençlerimizin öneminden herkes bahsetti, ancak ne yazık ki gençliğimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak adımları atma noktasında yetersiz kaldılar. Biz iktidara geldiğimizde, 'Eğitim en öncelikli hizmet alanı olarak görülmelidir' dedik ve eğitim söz konusu olduğunda hiçbir mazereti, engeli kabul etmedik. Bunun bilincinde olan iktidarımız, 2002 de 7.5 milyar TL olan milli eğitim bütçesini 2011 yılında 34 milyar TL'ye çıkarttı" diye konuştu.

2012 yılında da bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını ifade eden Tanrıverdi,

56.3 milyar TL'lik toplam eğitim bütçesinin, sadece Ak Parti iktidarlarının değil, cumhuriyet hükümetlerinin de rekoru olduğunu belirtti.

160 bin yeni derslik

katarak öğrenimde daha iyi imkanlar sağlanan okullara

750 bin bilgisayar kazandırdıklarını söyleyen Tanrıverdi, "En önemlisi, ders kitaplarını ücretsiz vererek öğrencilerimiz arasındaki sosyo-ekonomik eşitsizliğe son verdik. Ders kitabı bulma derdi, Ak Parti iktidarında bitti. Burslarda, kredi imkanlarında, geliri yeterli olmayan ailelere eğitim yardımlarında büyük imkanlar getirdik. Toplamda 9.5 milyon öğrencimize 1 milyar 700 milyon TL eğitim yardımı yaptık" dedi.

Ak Parti'nin bilime ve teknolojiye önem verdiğini ifade eden Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'deki gençlerin daha iyi ve yetişmiş bireyler olmaları için her türlü yeniliği ve imkanı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

KULA'NIN 8. LİSESİ OLACAK

Kula'da temeli atılan Tauna Nur Bakırcı Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi ile ilçedeki lise sayısı 8'e yükseliyor. Okul 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek. Toplam maliyeti yaklaşık 4.5 milyon TL olan lisenin kaba inşaatını hayırsever iş adamı Lütfü Bakırcı yaparken, geriye kalan kısmını Kula Belediyesi ve İl Özel İdaresi tamamlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber