'Gaipten sesler duyuyorum' deyip Dünya Sağlık Örgütü'ne başvurdu

Almanya'da yaşayan Bingöllü gurbetçi Emin Bulgay, uzun yıllardır gaipten tuhaf sesler duyduğunu söyleyerek Dünya Sağlık Örgütü'nden (Who) yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göremediği ve "tırtır" adını verdiği bir varlığın kendisine sürekli seslenerek rahatsız ettiğini belirten Bulgay, bu seslerden sonra kanser hastalığıyla ilgili bazı bilgiler de edindiğini, kanserli hastaları iyileştirebileceğini iddia etti.

Bu iddialarının ardından kendisine yardımcı olunması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü'ne başvuran Bulgay'ın talebine Almanca ve Türkçe yanıt veren Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'nden Dr. Michael Krzyzanowski, açıklamasında, "Sayın Bulgay, yazınızla ilgili Who'nun görev alanının bireysel hastalık vakalarını kapsamadığını bildirmek istiyoruz. Who, münferit kişilerin ya da şirketlerin şikayetleriyle ilgilenmemektedir. Bu nedenle durumunuza ilişkin düşüncemizi belirtemeyeceğimiz için bizi mazur görünüz. Dünya Sağlık Örgütü devletler üstü bir kuruluş olup görevi ve ülkeleri toplum sağlığı konusunda bilgilendirmektir. Bu nedenle pratikte uzun süredir uygulamadığımız gibi hiçbir şekilde doğrudan ya da dolaylı olarak münferit vakalarla ilgilenmiyoruz. Lütfen bu hususla ilgili olarak yerel sağlık müdürlülüklerine başvurunuz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber